Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.
Info

Role dobrého učitele ve třídě

Rozhovory

Anotace

Učitel dnes již nemůže dávkovat všem žákům či studentům stejné kvantum poznatků a očekávat, že se každý přizpůsobí - někteří počkají, jiní se doučí doma. Individualizace způsobů a forem výuky znamená z hlediska učitele poctivé přijetí faktu, že děti se učí rozdílnými způsoby, osvojují si dovednosti různou rychlostí a v různé kvalitě, mají odlišné vzdělávací potřeby, zájmy, hodnoty, zkušenosti. Pokud tuto skutečnost učitel přijme, musí revidovat svoji roli ve třídě a používat jiné metody výuky než v tradiční škole. Musí se vydat cestou individualizace výuky.

Licence

Příspěvek je publikován pod licencí Creative Commons BY-ND
Komentáře RSS komentářů odkazu
Vložil/a: Veronika MandákováVloženo: 20. 01. 2013 21:28


Dobrý večer,

moc se mi líbí váš příspěvek o výuce ve škole.

Pracuji ve školce, kde připravuji předškoláčky do školy. Sháním každou inspiraci pro to,aby děti byly vhodně připravené a přitom nebylo opomenuta jejich osoba.( Lidksé chování které v nynější době chybí i dospělím).

Chtěla bych se zeptat zda se metoda přirozené výuky s inspirace pro výuku dá někde shlédnout. Zda má název, nebo či jsou nějaká školení . Vím,že je to z části i lidská schopnost naslouchat dětem. Spíš hledám inspiraci pro činnosti.

Snad mě pochopíte.

Moc vám děkuji.

Veronika 

Vložil/a: Lenka ŘíhováVloženo: 21. 01. 2013 20:55

Možná by na vaše otázky odpověděla publikace Respektovat a být respektován od paní Jany Nováčkové. V její nabídce jsou i různé semináře a kurzy http://www.respektovani.com/

 

Abyste mohli vložit komentář, musíte se nejprve přihlásit.

Hodnocení videa
Do oblíbených Přidat komentář Kód pro vložení