Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.
Info

ONLINE SETKÁNÍ: Místo paměti – Václavské náměstí v proměnách času

Webináře

Anotace

Jak pracovat s metodickou příručkou Václavské náměstí v perspektivách (Pracovní listy k výuce o historii a současnosti Václavského náměstí)?

Metodická příručka je jedním z výstupů projektu Praha sdílená a rozdělená. Cílem projektu i metodické příručky je pomocí symbolického významu místa utvářet živoucí vztah k minulosti tak, aby se stala zdrojem historického poučení a kritické interpretace vlastních dějin.

Setkání připravil a lektorsky vedl Mgr. Milan Hes, Ph.D.

Podrobnosti včetně prezentace lektora a dalších užitečných odkazů nabízíme v modulu Digifolio: http://digifolio.rvp.cz/view/view.php?id=10395

Licence

Příspěvek je publikován pod licencí Creative Commons BY-NC-ND 4.0
Komentáře RSS komentářů odkazu
Vložil/a: Iva VachkováVloženo: 23. 11. 2015 22:19

Sice se zpožděním, ale přece jsem alespoň viděla záznam. Pěkný příklad aplikace tzv. "stradlingovské didaktiky", přenositelné jakkoli a kamkoliv. Trochu mne mrzí, že práce Roberta Stradlinga, stále ještě (od roku, tuším 2003 a 2004) volně stažitelné na sránkách MŠMT. Silně ovlivněno pracemi slovenského didaktika V. Kratochvíla. Oba didaktiky - včetně třetího M. Hese - doporučuji vřele ke studiu. Jakmile pochopíme, jak se žáků ptát, máme vyhráno.

Obdobným způsobem pracuji v rámci regionálních dějin a funhguje to dobře. Vždycky se hodí trocha invence daná místem paměti.

Na Slaný se těším - pokud by se to podařilo zkoordinovat, mpohla by vzniknoput další zajímavá metodika - místa paměti v regionálních dějinách, která by se dala snadno sdílet vzájemně. Stojí to za úvahu.

Abyste mohli vložit komentář, musíte se nejprve přihlásit.

Hodnocení videa
Do oblíbených Přidat komentář Kód pro vložení