Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.
Info

ONLINE SETKÁNÍ: Jak rozvíjet předmatematické představy v přípravné třídě

Webináře

Anotace

Předmatematické představy jsou jednou z oblastí, které žák potřebuje dobře ovládat před nástupem do 1. třídy, aby se mohl úspěšně naučit počítat. Nejedná se o mechanické počítání na prstech, ale o rozvíjení představy o množství, porovnávání, práce s pojmy a vztahy, třídění dle určitých kritérií a tvoření skupin, uspořádání a řazení prvků.



Mgr. Petra Pšeničková na tomto setkání představila postupy a ukázky jednoduchých pomůcek k rozvoji předmatematickým představ žáků v přípravných třídách a posledních stupních předškolního vzdělávání.

Licence

Příspěvek je publikován pod licencí Creative Commons BY-NC-ND 4.0
Komentáře RSS komentářů odkazu
Vložil/a: Petra NovotnáVloženo: 04. 02. 2013 13:03

"Komentář k chatu":
Dobrý den, moc děkuji všem, kdo přišli na webinář a také za vaše náměty. Na konci webináře jsem se snažila zodpovědět všechny vaše otázky, paní Dagmar ke konci již přítomna nebyla, proto se pokusím na dotazy odpovědět touto cestou. Webinář byl pojat prakticky (pro okamžité využití v praxi), teorie jsem se snažila nastínit jen minimálně. Posluchače jsem odkazovala na články, které jsou publikované na www.rvp.cz - Jak rozvíjet předmatematické představy v přípravné třídě -1.,2. a 3. díl. Teoretický základ  webináře vychází z publikací: BEDNÁŘOVÁ, J.; ŠMARDOVÁ, V.: Školní zralost. Brno: Computer Press, 2010. ISBN 978-80-251 -2569-4,  BEDNÁŘOVÁ, J.; ŠMARDOVÁ, V.: Diagnostika dítěte předškolního věku. Brno: Computer Press, 2008. ISBN 978-80-251-1829-0 a KASLOVÁ, M.: Předmatematické činnosti v předškolním vzdělávání. Praha: Raabe, 2010. ISBN 978-80-86307-96-1. Přeji všem učitelům, aby náměty z webináře usnadnily jejich přípravu na výuku a podpořily tak dostatečný rozvoj předmatematických představ žáků.        

Abyste mohli vložit komentář, musíte se nejprve přihlásit.

Hodnocení videa
Do oblíbených Přidat komentář Kód pro vložení